tirsdag den 24. september 2013

Blondies med karamel






Okay, så jeg er måske lidt gået i karamel mode. Sandheden er at jeg ikke har gået og lavet nyt karamel hele tiden, jeg har simpelthen startet ud med en stor portion og blevet ved med at bruge af den.
Denne plade blondies valgte jeg at peppe op med stykker af caramel, der smelter ned i dejen når den bages og danner små sprøde brønde. 
Opskriften er tilvirket fra Leila Lindhold One More Slice.

Blondies (1 bradepande)
450 g blødt smør
2 dl sukker
3 dl brun farin
1 spsk vaniljesukker
6 æg
7½ dl hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
300 g hvid chokolade

Karamel
1 3/4 dl sukker
3 spsk smør
3 spsk fløde
et nip salt
 

Sukkeret smeltes i en gryde indtil alle klumper er opløst. Derefter røres fløde, smør og salt i. Karamellen skal koges ca. 10 minutter eller indtil man fornemmer at konsistensen er blevet tykkere, og spredes på et stykke bagepapir hvor det køler af indtil det kan skæres i små firkanter. 

Sukker, smør og æg piskes lyst og skummende. Hvedemel, salt og bagepulver blandes og vendes i dejen sammen med den groft hakkede chokolade. 
Fyldes i en bradepande - den dybe der passer i ovnen er nogenlunde passende - og små stykker karamel strøs over. Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar