lørdag den 20. juli 2013

Snobrød

Snobrød er en hyggelig og dejlig tradition. Det giver et godt brød hvis man ikke bager der for meget. Denne dej er oprindelig en franskbrødsdej, men den er endnu bedre som snobrødsdej. Den kommer oprindelig fra min mormor, og hvor hun har den fra, det ved jeg ikke. Brødet er let at ælte sammen og smager helt fantastisk.
Men husk at have tålmodigheden med dig, for at få et pænt gyldet brød.

Snorbrød, 9-10 brød
1 pk gær
1tsk salt
4 spsk sukker
50 g margarine
4 d mælk
mel så det passer

Gæres smuldres i en skål sat og sukker tilsættes. Margarinen smeltes og mælken tilsættes margarinen så det ikke er varme end lillefinger varmt. Bliver det for varmt dør gæren.
Herefter tilsættes mellet til dejen kun klistre en lille smule. Ønsker man ikke at få fingrene i dejen kan man benytte en håndmikser.
Dejen skal have 1 time før den bruges til snobrød. Snobrødet er færdigt når den nemt slipper pinden uden vold og magt.


Jeg havde helt glemt at komme med luksus udgaven af dette vidunderlige snobrød for den findes nemlig.

Luksusudgave 
Snobrødsdej
Parmaskinke eller hamburgerryg
Ostestave

Snobrøddejen laves som ovenover.
Når dejen sættes på pinden vikles der først parmaskinke rundt om pinden. Hvis man kan få fat i en hyldegren, alts fra et hyldebærtræ, har man fået fat i den absolutte bedste snobrødspind.
Oven på parmaskinken vikles dejen i et passende lag. 
Herefter bages den over bålet. Når snobrødet er taget af pinden puttes en oste stav ned i snobrødet, hvor det smelter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar