onsdag den 29. maj 2013

Chokoladescones



Det er noget skidt når man følger sådan nogle lækre og inspirerende blogs som fx Smagsløjer, for lige pludselig sidder man der midt i en sundhedsretstime og får en ubærlig trang til at smide alt, hvad man har i hænderne for at cykle hjem og bage scones. Det gjorde jeg nu ikke, det var dog meget fristende, så straks jeg fik fri, var jeg på vej hjem for at bage. Heldigvis kunne det lige passes ind i en mellemtime, for det tager ingen tid at smække sådan en portion scones sammen. 
Opskriften er stykket sammen ud fra et par andre scones opskrifter indtil den havde et indhold og en mængde der lige passede mig. 

Chokoladescones (9 stk.)
50 g smør
1/3 dl rørsukker
70 g chokolade
3 dl mel
1½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 1/4 dl mælk eller fløde

Bland de tørre ingredienser mel, bagepulver, rørsukker og salt i en skål. 
Skær smøret i små stykker og bland den med den tørre blanding. Findel smøret med fingrene til det er en grynet masse. Hak chokoladen i mindre stykker og bland den i massen.
Tilsæt mælk/fløde og rør rundt til du har en glat dej. Den skal nok lige æltes en smule, men kun indtil den netop hænger sammen.
Del dejen i ti lige store stykker og pres dem let flade.
Bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter. Lad dem køle kort på en bagerist og server dem frisklavede og varme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar