tirsdag den 16. april 2013

Gammeldags Kryderkage

Nu nærmere vi os lørdag, hvor der er Kagefestival på Nybrogård Kollegiet. Og i den forbindelse vil jeg dele denne opskrift med jer. Den er super simpel og meget hurtig at lave.
Den smager rigtig godt, den er lækker og godt krydret. Og den er allerbedst, tro det eller lad vær, med sur fløde. Så har man en rest fløde man ikke lige aner hvad man skal gøre med: bag denne kage.
Der står at den skal bages i en springform, hvis man ikke har en sådanne så kan man godt bage den i en normal form, det ser knap så festligt ud og bagetiden bliver også lidt anderledes. Kagen der ses her dobbelt portion af den opskrift der er neden for. Opskriften har jeg fra André Bertelsen, hvor han har den fra: Ingen anelse.

Gammeldags Kryderkage
150g mel
200 g sukker
½ tsk natron
½ tsk nelliker
2 tsk kanel
1 æg
1½ dl fløde (gerne sur)
75 g smeltet smør

Den nemme version: Bland alle tingene sammen i en skål og rør rundt.
Den luftige version: Pisk æg og sukker til det er lydt og skummende, tilsæt skiftevis de tørre og de våde ingredienser.
Kagen bages i 45 min ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar