fredag den 8. februar 2013

Kyskager


Hvis der er en slags kage som tit ender som en slags 'restemad' så er det kyskager. Det er sådan nogen jeg primært laver hvis jeg liiige har et par æggehvider tilovers fra et andet projekt. Men de er nu også meget gode, så her kommer alligevel en opskrift på hvordan de laves. Tommelfingerreglen er at der skal 50 g sukker til per æggehvide, og så kan man ellers gange op alt efter hvor mange æg man har. Hvis man ikke ved hvor mange æggehvider man har, kan man altid finde ud af det ud fra antallet af deciliter, da 1 dl svarer til 3 hvider.
Succes, næsten garanteret!

Opskrift
3 æggehvider
150 g sukker

Pisk først æggehviderne stive. Derefter tilføjes sukker og der piskes indtil massen er helt blank, det skulle ikke gerne tage mere end et par minutter. Vær opmærksom på at skål og piskeris skal være helt rene, da man ellers godt kan få problemer med at få æggehviderne stive.

Bages ved 110 grader i ca. 1 time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar